Pavlova z kremem truflowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Niesamowicie pyszna Pavlova z najlepszym i najprostszym kremem truflowym. Można użyć tutaj dowolnych sezonowych owoców: truskawek, porzeczek, malin, jeżyn ale też całorocznych jak np. kiwi.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • beza:
    4 białka
    220 g cukru pudru
    1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej

    masa truflowa:
    250 g mascarpone
    1 czubata łyżka cukru pudru
    8 kostek gorzkiej czekolady
    50-70 ml likieru czekoladowego
    dowolne sezonowe owoce (dałam truskawki, borówki amerykańskie, czerwoną porzeczkę, kiwi)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pavlova z kremem truflowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę z połową cukru pudru. Do ubitych białek dodać resztę cukru pudru i mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformować na kształt koła o średnicy 21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140C, piec 60 minut. Zostawić do zupełnego ostudzenia w zamkniętym piekarniku.
  • 2. Czekoladę rozpuścić nad parą wodną. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier puder, rozpuszczoną czekoladę i likier czekoladowy, krótko zmiksować. Wyłożyć na środek bezy, wyrównać, zostawiając ok. 3 cm suchy brzeg. Na wierzch wyłożyć dużą ilość owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Kiwi Porzeczki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować