Pavlova z kiwi i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik ustawiamy na 175 stopni. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, powoli dodajemy cukier.
Posypujemy mąką ziemniaczanej dodajemy ocet i delikatnie mieszamy. Bezy nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temp do 150 stopni. Pieczemy 25 minut, wyłączamy piekarnik, bezy pozostawiamy w piekarniku na kolejne 25 minut - następnie je wyciągamy i studzimy.
Bitą śmietanę ubijamy z łyżeczką cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy mascarpone. Dekorujemy gotowe bezy, układamy na nich kawałki kiwi i posypujemy czekoladą.
Porady
Kiwi można zastąpić innymi ulubionymi owocami. Najlepiej kwaśnymi.
Komentarze