REKLAMA
Krucha i dostojna słodka beza w połączeniu z orzeźwiającym kremem cytrynowym i galaretką ze świeżo wyciskanego soku z grejpfruta, całość smakuje wspaniale orzeźwiająco i choć sama beza jest jak dla mnie przeraźliwie słodka, to cały deser wcale taki nie jest, jedna z najlepszych bez którą udało mi się upiec, najlepszy deser na lato.
Bezę najlepiej upiec dzień przed złożeniem, po udekorowaniu kremem i posypaniu galaretką, podawać od razu. Jednym słowem torcik idealny na wszelkie letnie uroczystości.
(średnia 4.5 z 154 głosów)
Taki Tort bezowy -przygotowałam na moją 13-stą rocznicę ślubu. Jest to bardzo smaczna wersja tortu ,którą bardzo lubimy. Beza powinna być chrupiące z zewnątrz , wilgotna w środku. Wtedy mamy pewność,że beza jest dobrze wypieczona i wysuszona. Na beze można położyć dowolny krem i owoce,ale pamięć trzeba,ze beze dekorujemy dopiero kilka godzin przed podaniem. Samą beze spokojnie można upiec nawet 2 dni wcześniej.
Komentarze