Pavlova piętrowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i ubijamy do momentu, aż całość stanie się błyszcząca i przestaniemy wyczuwać kryształki cukru.
Dodajemy mąkę oraz ocet, dokładnie miksujemy.
Na blaszce z wyposażenia piekarnika formujemy 3 krążki z bezy, starając się, aby były one w miarę równej grubości. Nie ma się co za bardzo przejmować, czy są kształtne, czy nie...
Po złożeniu całości i tak każdy będzie patrzył z podziwem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 110 st.C (termoobieg, grzanie góra+dół) na 1 godz. i 10 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
2.Śmietanę (porządnie schłodzoną) ubijamy na sztywno. Blaty bezowe przekładamy śmietaną i truskawkami. Małe truskawki układamy w całości, większe kroimy na pół.
Komentarze