Pavlova

  • wyświetlono: 463 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Dla mnie Pavlova to odrobina luksusu, ale również sposób na wykorzystanie niepotrzebnych białek.

_DSC9601
  • 30min

Składniki

6 białek
1,5 szklanki cukry
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka octu winnego
500 ml śmietany 30%
2 łyżeczki cukry pudru
owoce do dekoracji - u mnie świeży ananas

Sposób przygotowania przepisu:

Pavlova

  • Ubite na sztywno białka z cukrem1. Białka ubić na sztywna panię i powoli wsypywać cukier. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet.
    Na płaskiej blaszce wyłożonej pergaminem uformować z piany koło.
    Wstawić do pieca rozgrzanego do 180 stopni na 5 minut, a potem zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec do 90 minut.
    Studzić w uchylonym piekarniku.
  • Ananas2. Ananasa obrać i pokroić na kawałki.
  • Beza3. Dobrze schłodzona śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wyłożyć na wystudzoną bezę i udekorować owocami.

    Smacznego :)

Porady

Do dekoracji można wykorzystać ulubione owoce sezonowe lub konfitury.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciebezapavlova

Komentarze

Podobne przepisy

beza pavlova

Dodane przez: Nina80

beza pavlova

zachwyci każdego

Mini Pavlova

Dodane przez: Justine_Mazur

Mini Pavlova

Mini Pavlova w domowym, rustykalnym...

Mini Pavlova

Dodane przez: Iwona75

Mini Pavlova

Bezowe ciastko, bardzo różniące...

Gotowa Beza

Dodane przez: PolskaGotuje

Tort Bezowy / Biała Pavlova

Tą Pavlova czyli Tort bezowy zrobiłam...

Tort Pavlova

Dodane przez: Gospodyni

Tort Pavlova

Cudownie chrupiąca i ciągnąca zarazem....

beza

Dodane przez: dusiowa

Beza Pavlova z granatem

Piękna beza Pavlova z granatem...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.