Patisony z kurkumą

  • wyświetlono: 3511 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Małe marynowane patisony mają bardzo dekoracyjny wygląd. Kurkuma nadaje im niepowtarzalny kolor.

Składniki



malutkie patisony
czosnek
koper
cebula

Zalewa:
12 szklanek wody
1,5 szklanki octu
9 dkg soli
12 dkg cukru
liść laurowy
ziele ang.
łyżka kurkumy

Sposób przygotowania przepisu:

Patisony z kurkumą

  • 1. Patisony w całości ułożyć w słoikach. Dodać cebulę w plasterkach, czosnek i koper.
    Z podanych składników zagotować zalewę. Zalać nią patisony. Pasteryzować 15 - 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakikurkumapatisonyPrzetwory

Komentarze

Podobne przepisy

9Ogórki z kurkumą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ten przepis mam od znajomych. Ogórki...

Patisony z miętą i pietruszką

Dodane przez: JustKuchcik

Patisony z miętą i pietruszką

Patisony w zalewie octowej poprzez...

Ogórki z kurkumą

Dodane przez: Kasia Pichci

Ogórki z kurkumą

Już za chwilę zaczniemy robić zapasy...

image-1pkvcyw

Dodane przez: aneczka1990

Sałatka ogórkowa z kurkumą

Smakowita sałatka ,doskonały dodatek...

Sałatka z kurkumą

Dodane przez: anka1988

Sałatka z kurkumą

Przepis posiadam od znajomej. Idealna...

Sałatka warzywna z kurkumą

Dodane przez: bienpyt

Sałatka warzywna z kurkumą

Sałatka o lekko słodkim smaku,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE