Patison w ostrej zalewie

  • wyświetlono: 1762 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Są bardzo dobre do obiadu

AnetaSłużałek
  • 180min

Składniki

kilka sztuk patisonów
6 szklanek wody
1 szklanka octu
4 łyżki soli
1/2 szklanki cukru
5 ząbków czosnku
5 liści laurowych
10 kulek ziela angielskiego
5-6 papryczek chilli

Sposób przygotowania przepisu:

Patison w ostrej zalewie

  • 1. Patisony dokładnie umyć, odkroić twarde końcówki, małe patisonki zostawić w całości, większe poprzekrawać na kawałki tak żeby się zmieściły w słoikach. Papryczki chilli pokroić w krążki. Patisony i krążki papryczek ułożyć do słoików.
    Pozostałe składniki zagotować i gorącą zalewą zalać słoiki z patisonami dokładnie zakręcić i pasteryzować ok. 15 min. Po tym czasie wyciągnąć słoiki i poodwracać do góry dnem na ręczniku i pozostawić do ostygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylapatisony w zalewiepatisony z chilliprzetwory z patisonów

Komentarze

Podobne przepisy

Pomidory w zalewie solnej

Dodane przez: ewaeu

Pomidory w zalewie solnej

Całe pomidorki ze słoiczków są...

PATISONY

Dodane przez: agus11013

PATISONY

pyszny smak lata w słoiku :)

Buraczki w octowej zalewie

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Buraczki w octowej zalewie

Obowiązkowo robione w moim domu...

Ogórki w musztardzie

Dodane przez: bogusia82

Ogórki w zalewie musztardowej

Bardzo smaczne ogórki w musztardowej...

Ogórki w miodowej zalewie

Dodane przez: mariwanna

Ogórki w miodowej zalewie

Chrupiące ogórki w miodowej zalewie

Ogórki w zalewie pomidorowej

Dodane przez: in-humility

Ogórki w zalewie pomidorowej

Sezon ogórkowy w pełni, więc przerabiamy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE