Patelnia z jajem od serca

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zakochałam się w tej patelni, dosłownie. Danie tak pyszne, że znikło szybciej niż myślałam. Szybkie, proste do zrobienia . A tak niewiele trzeba a można komuś podać z sercem i od serca obiad :-)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 puszka fasoli canneloni
    2 puszki pomidorów krojonych
    3 łyżki oleju rzepakowego
    3 jaja Tesco
    1 bazylia świeża
    3 parówki z szynki
    1 papryka czerwona
    1/2 papryczki chili
    3 pomidorki koktajlowe żółte
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    sól,pieprz
    majeranek szczypta
    1 łyżeczka przyprawy do pomidorów
    1 pierś z kurczaka

Patelnia z jajem od serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Patelnia z jajem od serca 1. Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, dodaję cebule pokrojoną, czosnek, sprasowany. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem i odstawiam na godzinę do lodówki. Na patelni na oleju przesmażam zamarynowane mięso z cebulką, dodaję pokrojoną paprykę, wlewam pomidory z puszek i duszę dalej. Doprawiam przyprawą do pomidorów. jak pomidory się zredukują, i całość zgęstnieje, dodaję fasolę z puszki mieszam, i układam serca z parówek.
    Każdą parówkę nacinam, następnie wywijam spinam na końcu wykałaczką i układam na patelni. W serca wbijam jaja, układam po kawałku papryczki chili, dodaję pomidorki koktajlowe żółte. i całość wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 180 stopni, albo dalej przesmażam na gazie. Przed podaniem dekoruję bazylią świeżą, wyjmuję wykałaczki z parówek.

Komentarze

Podobne przepisy