Pasztetowa w nowej odsłonie

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

Pyszna domowa pasztetowa delikatna i lekko ziołowa

  • 4 godz.

Składniki:

  • 2,5 kg mięsa z szynki bez kości
    2 podgardla
    3-4 cebule
    1 kg bułki tartej
    8 jajek
    pieprz ziołowy
    sól
    wegeta
    pieprz czarny
    ziele angielskie
    liście laurowe
    1 łyżka smalcu

    osłonki foliowe

Pasztetowa w nowej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i podgardla gotujemy do miękkości. Dodajemy 3 ziela i 2 liście.Bułkę zalewamy rosołem w którym gotowało się mięso, tak by bułka wchłonęła rosół. Cebule kroimy w grubą kostkę i szklimy na łyżce smalcu. Mięso, podgardle, cebulę mielimy w maszynce 3-4 razy, na drobnych oczkach. Do ostatniego razu mielenia dodajemy namoczoną bułkę. Do zmielonej masy dodajemy całe jajka, pieprz ziołowy całą torebkę, sól, pieprz, wegete do smaku. Mieszamy ręcznie. Napełniamy osłonki foliowe ściśle. Wkładamy do garnka z gorąca wodą nie wrząca. Parzymy od 15 do 20 minut

Porady

Pysznie smakuje na bagietce z papryką marynowaną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy