REKLAMA
Ostatnio ten właśnie pasztet piekę najczęściej, bo jest bardzo smaczny, błyskawiczny do zrobienia i bogaty w wiele wartościowych składników. Połączenie wytrawnych smaków z delikatnie słodkimi suszonymi śliwkami jest wyjątkowo udane. Dobrze się kroi na plastry i równie dobrze można go rozsmarować na kromce, a olej rzepakowy sprawia, że pasztet nie jest suchy.
Dorota Kisowska
(średnia 4.5 z 166 głosów)
Porady
*jeśli nie mamy maszynki do mielenia czy rozdrabniacza, to wystarczy kaszę i soczewicę bardziej rozgotować, a następnie masę pasztetową dokładnie i nieco dłużej zmiksować
smaczny pasztet
Pyszny domowy pasztet warzywny
Pasztet ten jest bardzo smaczny, idealny dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Myślę, że mięsnym łasuchom też się spodoba! Wypróbujcie ten przepis, może na Wielkanoc upieczecie pasztet???
Komentarze