Pasztet z wkładką z grzybów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pasztet drobiowy ( z mięsa z kurczaka i indyka) z wkładką z suszonych grzybów. Pasztet wygląda dość oryginalnie i świetnie smakuje. Będzie wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. Rodzina i goście będą zachwyceni. I co najważniejsze pasztet powstał z mięsa z rosołku

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:

    Mięso z rosołu bez skóry( jedna golonka z indyka, 1 1/2 udka z kurczaka)

    około 400-500 g mrożonych grzybów

    1 jajko

    1 średnia cebula

    1 łaska łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki, 1 łyżeczka suszonej cebuli, 1 płaska łyżeczka granulowanego czosnku

    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 bułka namoczona w wodzie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty Pasztet

Pasztet z wkładką z grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Grzyby rozmrażamy i kroimy w plasterki

    2. Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę , i smażymy na 1 łyżce masła. Po około 2 minutach dodajemy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając do momentu aż odparuje wodą spod grzybów. Przyprawiamy. Mieszamy studzimy

    3. Mięso oddzielamy od kości, wrzucamy do malaksera , dodajemy jajko,bułkę ,olej i przyprawy. całość miksujemy.

    4. Keksówkę smarujemy olejem, wykładamy 1/2 masy mięsnej na to 2/3 grzybów, 1/2 mięsa i pozostałe grzyby. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Pieczemy około 50 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować