Pasztet z wieprzowiny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

przepis babci

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 kg łopatki wieprzowej
    - 0,5 kg podgardla
    - 5 marchewek
    - 3 duże cebule
    - 3 bułki
    - 3 jajka
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - pęczek pietruszki
    - sól pieprz do smaku

Pasztet z wieprzowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso pokroić i ugotować wraz z warzywami
  • 2. Natomiast później zmielić 2 razy przez maszynkę , dodać jajka ,mąkę ,przyprawy i wymieszać . Piec w temperaturze 180 C przez 60 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z cukinii