Pasztet z wątróbki do smarowania

4.5 (174 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i prosty do przygotowania pasztet.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 1 kg,
    cebula 2 szt,
    masło 50 g,
    ocet 5 łyżek,
    sól 1 łyżeczka,
    pieprz 1 łyżeczka,
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
    majeranek 1 łyżeczka,
    woda 130 ml,
    Wierzch:
    masło 50 g,
    pieprz kolorowy ziarnisty 1 łyżeczka,
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasztet

Pasztet z wątróbki do smarowania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na łyżce masła. Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i dodać do cebuli. Wlać wodę, ocet oraz dodać sól, pieprz, paprykę i majeranek. Całość gotować 15 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodać resztę masła. Całość rozdrobnić blenderem na gładki krem. Pasztet przełożyć do szklanych naczyń i odstawić do ostudzenia.
    Wierzch: Masło roztopić, dodać pieprz, wymieszać i wylać na wierzch pasztetu. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pasztet do smarowania

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować