Pasztet z kurkami

4.51 (176 ocen)

Doskonały na różne okazje

Składniki:

  • Składniki (na keksówkę o długości 25 cm):
    0,4 kg karkówki
    0,35 kg surowego boczku
    0,25 kg wątroby wieprzowej lub drobiowej
    1 udko z kurczaka
    0,25 kg kurek
    1 kajzerka
    2 cebule
    2 marchewki
    2 jajka
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz, inne przyprawy według uznania
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy cebulę, żeby się zeszkliła.
  • 2. Mięso, boczek kroimy w kawałki, podlewamy wodą wrzucamy udko z kurczaka i gotujemy do miękkości. Gdy mięso zmięknie dorzucamy wątróbkę. Jak się ugotuje wyjmujemy z wywaru i studzimy.
  • 3. Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości.
  • 4. Mięso wraz z marchewką mielimy dwa razy. Następnie doprawiamy, dodajemy bułkę wcześniej namoczoną, grzyby kurki dokładnie umyte i mieszamy z jajkami na jednolitą masę.
  • 5. Masę przekładamy do nasmarowanej olejem formy i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować