REKLAMA

PASZTET Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI

wyświetlono: 558 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Bardzo lubie przygotowywać domowe pasztety, takie są najsmaczniejsze

opublikowany: 10.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
    30 dag piersi z kurczaka
    10 pieczarek
    3 marchwie
    2 pietruszki
    1 cebula
    3 litry bulionu warzywnego
    1 czerstwa bułka
    sól,pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut . Wodę zlewamy, pieczarki studzimy, kroimy w kostkę.
    Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa ugotowane. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa. Do masy mięsnej dodajemy pieczarki, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: izaa_a izaa_a

pasztet z kurczaka

bardzo smaczny; radzę zrobić z podwójnej porcji

kategoria: Pasztet opublikowany: 09.03.2018 | wyświetlono: 5201 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 0
Dodane przez: Klaudia0318 klaudia0318

Pasztet z kurczaka

Pyszny i lekki pasztet. Często sama robię dodatki do kanapek.

kategoria: kanapki Pasztet opublikowany: 07.07.2014 | wyświetlono: 2173 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE