Pasztet z kurczaka i wątróbki

4.48 (183 ocen)

najlepszy domowy !

Składniki:


  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka,
    200-250g wątróbki drobiowej,
    2 cebule,
    2 jajka,
    3/4 szklanki mleka,
    2 małe marchewki,
    sól,
    pieprz,
    majeranek,
    4-5 łyżek otrąb owsianych.
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kurczaka i wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włóż pokrojony filet z kurczaka. Dodaj marchew i cebulę. Zalej wodą i gotuj 10 minut. Dodaj wątróbkę i gotuj ponownie około 8-10 minut. Całość ostudź. Mięso i warzywa wyłóż do miski i zmiel. Do wywaru wsyp otręby. Odstaw na parę minut. Do zmielonego mięsa wsyp przyprawy. Wlej mleko, wywar i wbij jajko. Dokładnie wyrób masę. Masę przełóż do foremki. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz przez 45-50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować