Pasztet z kurczaka

4.5 (147 ocen)

Nie ma to jak domowy pasztet. Przepis dostałam od Teściowej i chętnie się nim dzielę.

Składniki:

  • 1 duży kurczak, 2-3 cebule, suszone grzyby, ziele angielskie, liść laurowy, 3 jajka, bułka tarta, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka myjemy, zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy włożone w gazę i gotujemy. Po ostygnięciu oddzielamy mięso od kości i mielimy. Gazę z przyprawami usuwamy.
  • 2. Do wody w której gotowaliśmy kurczaka dodajemy bułkę tartą, jajka, sól, pieprz. Mieszamy.
  • 3. Łączymy wymieszane składniki ze zmielonym kurczakiem i wyrabiamy ręką. Wkładamy do blaszki typu "keksówka" i pieczemy w temp.180-200 st C ok 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować