REKLAMA
Mocno chrzanowe bo takie lubię, wytrawne tarteletki z jajkami przepiórczymi i szynką która sama zrobiłam. Można wykorzystać szynkę kupną, ja taką miałam. Obowiązkowo rzeżucha i szczypior który nadają im fajnego smaku.
(średnia 0 z 0 głosów)
Ten pasztet jest bardzo delikatny w smaku, po prostu pyszny – cała rodzina go uwielbia. Nie może go zabraknąć na moim świątecznym stole, ale robię go kilka razy do roku.
Bardzo często robię pasztety, przeważnie z królika, ponieważ mam swoje króliki. Po co mam kupować pasztety w sklepie, jak mogę zdrowsze upiec w domu. Pasztecik jest przepyszny.
Wiekowy przepis na najlepszy pasztet z królika, jaki jadłam. Pani Aniela dyktowała mi go trochę z pożółkłej kartki, a trochę z pamięci, zebrałam te zapiski i pokusiłam się o własne wykonanie. Pasztet z królika jest bardzo smaczny. Myślę, że już czas pokazać publicznie przepis na pasztet z królika.
Taki domowy pasztet jest świetną alternatywą dla kupnych pasztetów i wędlin. Najlepiej smakuje z chlebem domowej roboty.
Komentarze