Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso gotuje do miękkości i boczek . Wątróbkę również gotuje . Później po ugotowaniu oddzielam od kości . Pozostawiam do wystygnięcia . W tym czasie wstawiam warzywa gotuje do miękkości .
2. Wystudzone mięso przepuszczam przez maszynkę na najdrobniejszej siatce . Tak samo warzywa ugotowane .
Cebulę ,czosnek i namoczoną bułkę wyciśnięta od wody.
3. Następnie wszystko mieszkam w misce dodaje jajka i przyprawy łyżeczkę gałki muszkatołowej , majranek 100 g. Łyżeczkę magii. Soli i pieprzu według uznania.
4. Po wymieszaniu wszystkich składników wykładam w formy . I wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 30 minut .
Pod koniec pieczenia posypuję papryka słodka mielona i zapiekam.
Smacznego
Komentarze