Pasztet z królika

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pasztet delikatny ze zdrowego mięsa . Dla łasuchów dużych i małych .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Królik 1 szt.
    Wątróbka drobiowa 0.5kg
    Boczek surowy 1 kg
    Cebula 2 szt
    Bułka czerstwa 2 szt
    Czosnek 7 ząbków
    Marchew 6 szt (duża)
    Seler 1szt średnia
    Pietruszka 1szt (duża)
    Jajka 2szt
    Magii
    Gałka muszkatołowa
    Majeranek
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso gotuje do miękkości i boczek . Wątróbkę również gotuje . Później po ugotowaniu oddzielam od kości . Pozostawiam do wystygnięcia . W tym czasie wstawiam warzywa gotuje do miękkości .
    2. Wystudzone mięso przepuszczam przez maszynkę na najdrobniejszej siatce . Tak samo warzywa ugotowane .
    Cebulę ,czosnek i namoczoną bułkę wyciśnięta od wody.
    3. Następnie wszystko mieszkam w misce dodaje jajka i przyprawy łyżeczkę gałki muszkatołowej , majranek 100 g. Łyżeczkę magii. Soli i pieprzu według uznania.
    4. Po wymieszaniu wszystkich składników wykładam w formy . I wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 30 minut .
    Pod koniec pieczenia posypuję papryka słodka mielona i zapiekam.
    Smacznego
  • 2. Mięso z królika
    Wątróbka
    Boczek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować