Pasztet z kaszy jaglanej i jarzyn

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pasztet pełen jarzyn to samo zdrowie, idealne danie dla jaroszy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki suchej kaszy jaglanej
    5 marchewek
    2 pietruszki
    2 selery
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    20 dag masła
    2 jajka
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka tymianku
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet z kaszy jaglanej i jarzyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać i ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Jarzyny zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć.
  • 3. Masło roztopić, dodać cebulę, czosnek, jarzyny oraz sól. Chwilę smażyć, po czym zalać 1 szklanką wody i dusić do miękkości.
  • 4. Do jarzyn dodać kaszę, jajka i przyprawy. Całość zmiksować blenderem.
  • 5. Do masy dodać pokrojone suszone pomidory i wymieszać.
  • 6. Masę pasztetową wyłożyć do dwóch foremek keksowych wyłożonych pergaminem o wym. 9x23 cm. Pie w temp. 180 stopni ok. 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować