Pasztet z kaszanki

0 (0 ocen)

Z powodzeniem zastąpi tradycyjny pasztet.

Składniki:

  • 1 kg kaszanki z wątróbką
    200 g śmietany 12%
    50 g miękkiego masła
    4 jajka
    1/2 szklanki płatków owsianych
    1 duża biała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku suszonego
    1 łyżka tymianku suszonego
    1 łyżeczka kminku całego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego

Pasztet z kaszanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z kaszanki 1. Z kaszanki ściągnąć osłonkę i rozdrobnić. Cebulę i czosnek posiekać. Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę. Przełożyć do okrągłej formy (średnica 24 cm) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Pasztet z kaszanki 2. Piec 40 min (200 st. C). Kroić po wystudzeniu.

Porady

Masę można doprawić solą i pieprzem, gdy kaszanka jest słabo przyprawiona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy