Pasztet z kaczki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 pierś z kaczki
    • 2 udka z kaczki
    • ½ boczku surowego
    • ½ kg wątróbki drobiowej
    • 1 bułka zwykła
    • 20 g śliwek suszonych
    • 2 całe jajka
    • 1 łyżeczka gałka muszkatołowej
    • Pieprz sól
    • 1 łyżka majeranku

Pasztet z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet 1. Mięso z kaczki, wątróbkę oraz boczek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.2. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z rosołu, rosołem zalewamy bułkę i moczymy. Mięso oraz bułkę mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa.
    Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek.
    Pieczemy 35 minut w 180°C.
  • pasztet 2. Pasztet po upieczeniu studzimy.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy