PASZTET Z KABACZKA Z CHILI

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Przepis dostałam od Teściowej i jak zwykle przerobiłam po swojemu. Polecam te danie miłośnikom kuchni jarskiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 szkl tartego kabaczka

    1 szkl bułki tartej

    2 łyżki otrąb żytnich

    pół szkl oleju

    łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

    łyżka drobno pokrojonej papryki czerwonej

    łyżeczka drobno posiekanego chili

    10 dag tartego żółtego sera

    3 jajka

    1 tarta marchewka

    vegetka
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kabaczka z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka ścieramy na tarce jarzynowej, marchewkę również. Odsączamy. Natkę pietruszki i czerwoną paprykę drobno kroimy. Drobno kroimy mały kawałek chili -do smaku. Jajka rozkłócamy. Do warzyw dodajemy jajka, bułkę tartą, pół szkl oleju, otręby, pietruszkę, ser, przyprawy. Składniki mieszamy dokładnie. doprawiamy wg uznania do smaku. Keksówkę o długości ok 34cm ,szer 11 cm. smarujemy tłuszczem, opruszamy tartą bułką, wykładamy pasztet.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. pieczemy 30 min. Pasztet smakuje i na ciepło i na zimno, można go polać jogurtem naturalnym lub keczupem.

Porady

Zamiast kabaczka można użyć cukinii .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować