Pasztet z cukinii ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet z cukinii ze szpinakiem,suszonymi pomidorami i mozzarellą na pewno zaskoczy was pozytywnie.Świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szkl cukinii startej na grubych oczkach
    1 kulka mozzarelli
    2 ząbki czosnku
    mały słoiczek suszonych pomidorów
    200 g szpinaku ( ja użyłam mrożonego)
    10 dkg sera żółtego
    4 żółtka+piana z białek
    2 szkl bułki tartej
    sól,pieprz ,pieprz ziołowy,wegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
    Szpinak rozmrozić.
  • 2. Cukinie umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Mozzarellę i ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.Rozmrożony szpinak wysmażyć żeby woda odparowała,dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić.Chłodny dodać do cukinii.Suszone pomidory pokroić w paski,dodać do cukinii.Żółtka,przyprawy i bułkę tartą wymieszać z cukinią.Na końcu dodać ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.
  • 3. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec godzinę w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować