Pasztet z cukinii z curry

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet z cukinii z dodatkiem marchewki, cebuli, natki pietruszki i nadającego charakteru curry.

Jako przekąska, jako dodatek do dań obiadowych, na wynos do pracy ...

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg cukinii,

    2 średnie marchewki,

    cebula,

    3 ząbki czosnku,

    pęczek natki pietruszki,

    3 małe jajka,

    220 g bułki tartej,

    sól, pieprz,

    łyżeczka oregano,

    łyżeczka bazylii,

    czubata łyżeczka curry,

    pół łyżeczki czarnuszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe Pasztet

Pasztet z cukinii z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na małych oczkach, posypujemy łyżeczką soli - odstawiamy na 30 minut, aż puści wodę. Odsączamy.
    Marchewkę ścieramy na małych oczkach. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.

    Wszystkie składniki - cukinia, marchew, cebula, czosnek, przyprawy, jajka, bułka tarta, posiekana natka pietruszki - mieszamy razem.

    Przykładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
    Posypujemy czarnuszką.
    Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i 10 minut.
    Studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Cebula Marchewka Przyprawa curry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z cukinii

To może cię zainteresować