Pasztet z cukinii i ogórka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobna kostkę. Ogórki myjemy i że skórą ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Do warzyw dodajemy, pokrojony w kostkę ser, cebulkę, jajka, manne, olej i przyprawy. Jeśli masa jest zbyt luźna możemy dodać więcej manny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do długiej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy przyprawą do pizzy.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez ok 1h
Porady
Pasztet doskonale smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło jako danie obiadowe podane z surówką lub sosem czosnkowym
Komentarze