Pasztet z cukinii i ogórka z serem pleśniowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny pasztet o smaku pizzy

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: 2 średnie młode cukinie
    4 średnie zielone ogórki
    1 czerwona papryka
    2 krążki sera pleśniowego z ziołami
    2 szklanki manny
    Pół szklanki oleju
    3 łyżki prazonej cebulki
    4 jajka
    3 łyżeczki przyprawy do pizzy plus 2 łyżeczki do posypania
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii i ogórka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobna kostkę. Ogórki myjemy i że skórą ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Do warzyw dodajemy, pokrojony w kostkę ser, cebulkę, jajka, manne, olej i przyprawy. Jeśli masa jest zbyt luźna możemy dodać więcej manny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do długiej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy przyprawą do pizzy.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez ok 1h

Porady

Pasztet doskonale smakuje na zimno jako wędlina lub na ciepło jako danie obiadowe podane z surówką lub sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować