Pasztet z cukinii i marchewki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny pasztet warzywny przygotowany z cukinii z dodatkiem marchewki i smażonej cebulki z czosnkiem. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 480 g cukinii
    1 marchew
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oleju do smażenia
    1 szkl płatków owsianych
    6 łyżek bułki tartej bezglutenowej
    3 jajka
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1/2 łyżeczki kurkumy
    foremka do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Pasztet

Pasztet z cukinii i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i i wycieramy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski, posypujemy solą i mieszamy. Odstawiamy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy do startej cukinii.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Cukinię i marchew odciskamy z płynu i przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy i przekładamy do foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 10 minut. Upieczony pasztet studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Marchewka Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować