Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

jest bardzo dobry zarówno na ciepło jak i na zimno

Składniki:

  • 3 szklanki cukinii, 3 cebule, 2 papryki (czerwona i pomarańczowa), 3 marchewki, 0,5 szklanki oleju, 0,5 szklanki bułki tartej, natka pietruszki,1 jajko, papryka słodka i ostra mielona, sól, pieprz.

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach - solimy i odstawiamy aż cukinia puści sok. Marchewkę również ścieramy na grubych oczkach. Cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Natkę siekamy.
  • 2. Cukinię odciskamy z soku, dodajemy wszystkie składniki na koniec dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Farsz przekładamy do foremki nasmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Pieczemy około 45minut.

Porady

Możemy dodać troszkę sera żółtego startego na tarce,pasztet będzie miał cudowny smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy