Pasztet z cukinii

4.5 (165 ocen)

Pasztet z cukinii to idealny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację zwłaszcza dla wegetarian.

Składniki:

  • 3 szkl grubo startej cukinii
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 szkl bułki tartej
    20 dag startego żółtego sera
    1/4 szkl oleju
    3 jajka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    szczypta majeranku
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do grubo startej cukinii dodać, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, żółty ser, bułkę tartą, olej, żółtka jajek, natkę pietruszki, majeranek, paprykę słodką oraz pieprz i sól do smaku, a następnie wszystko razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy z cukinii. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć do podłużnej blaszki keksowej, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą. Piec w temp. 180 st przez ok. 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować