Pasztet z Cukinii

5 (145 ocen)

Prosty w przygotowaniu. Każdy kto go spróbuje nie wierzy że nie mam tam grama mięsa :)

Składniki:

  • 3 szklanki startej cukinii
    Dwie szklanki bułki tartej
    200 gram sera żółtego
    Jedna czwarta szklanki oleju
    Jedna cebula
    3 żółtka
    3 białka ubić na pianę
    Jedna łyżka vegety
    2 ząbki czosnku
    200 gram pieczarek( zetrzeć na tarce)
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
  • 4. Wszystkie te składniki mieszamy ze startą cukinią, i dodajemy pozostałe składniki z listy.
  • 5. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy do masy pasztetowej, doprawiamy vegetą.
  • 6. Przekładamy masę do formy keksówki i pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku 60 minut.

Porady

Pasztet smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować