Pasztet z cukinii

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny pasztet warzywny z cukinii. Dodatek marchewki świetnie wygląda i komponuje się ze smakiem cukinii. Pasztet możemy jeść na ciepło na obiad z sosem np. pieczarkowym lub na zimno na kanapce. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g cukinii (bez pestek)
    2 średnie marchewki
    1 cebula
    pół pęczka koperku
    2 ząbki czosnku
    3 jajka
    1/3 szkl oleju
    1/2 szkl kaszy manny
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    1 łyżeczka soli, pieprzu i curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę myjemy i obieramy, cebulę obieramy z łusek a czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i odciskamy z nadmiaru płynu, przekładamy do miski. Do cukinii ścieramy na tarce o dużych oczkach cebulę i marchewki. Koperek drobno kroimy i dokładamy do ;pozostałych warzyw z przeciśniętym czosnkiem, mieszamy i dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę na pasztet do aluminiowej foremki (sporej), wyrównujemy. Wkładamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować