Pasztet z cukinii

4.5 (169 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszny pasztet dla wegetarian i nie tylko!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 3 szklanki cukinii startej na tartce jarzynowej
    -0,5 szklanki oleju
    - 3 cebule
    - 1,5 szklanki bułki tartej
    - 3 jaja
    - 20 dag twardego żółtego sera
    - 3 ząbki czosnku
    - 3 marchewki
    - sól, pieprz, przyprawa uniwersalna i inne przyprawy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Startą cukinię odcisnąć dwukrotnie z soku. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewki obrać i zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Ser żółty zetrzeć na tartce jarzynowej.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dodać do cukinii, wsypać bułkę tartą, wbić jaja, doprawić do smaku i wymieszać. Okrągłą blaszkę (średnicy 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.

Porady

Pasztet można też upiec w blaszce "keksówce".

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować