Pasztet z cukinii z keksówki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Pyszne danie z sezonową cukinią, sprawdzi się jako obiad ale też jako przystawka.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,5 kg cukinii
    1 cebula
    główka czosnku
    1 marchewka
    3 jajka
    1/3 szklanki bułki tartej
    1/3 szklanki kaszy manny
    sól
    pieprz
    chilli

Pasztet z cukinii z keksówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, wydrążyć środki. Wszystkie warzywa zmielić na maszynce o grubszych oczkach. Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Starte warzywa posolić i odstawić na ok. 20 minut by puściły sok. Po tym czasie odcisnąć nadmiar soku, dodać żółtka, białka, kaszę manną, bułkę tartą oraz wszystko dobrze doprawić i wymieszać. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 1,5 godziny w 180 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy