Pasztet z cukini

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis mojej mamy

  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia młoda zielona mała: 2 sztuki
    - bułka tarta: 2 szklanki
    - ser żółty: 200 gramów
    - olej: 0.25 szklanki
    - cebula: 1 sztuka
    - żółtka: 3 sztuki
    - białka: 3 sztuki
    - vegeta lub kucharek: 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - majranek: 1 szczypta
    - pieprz, sól: 1 łyżeczka
    - pieczarki duże: 4 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać piekarnik do 180stopni.
    Zetrzeć cukinie na tarce o grubych oczkach wymieszać z bułką tartą,startym żółtym serem,olejem,drobno pokrojoną cebulą.drobno pokrojonymi i podsmażonymi pieczarkami,żółtkami i z blenderowaną papryką.
    Doprawić.Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać,
    Wymieszaną masę włożyć do keksówki ,posypać pozostałym startym żółtym serem i piec w nagrzanym piekarniku 1 godzinę
    aż wierz sie przybrazowi. Pasztet można udekorować pomidorami w plasterkach:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy