Pasztet z cukini

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Wegetariański pasztet z cukinii, coś innego coś pysznego ;)

  • 2 godz.

Składniki:

  • cukinia 1kg
    cebula biała 4 szt
    jajka 4 szt
    bułka czerstwa 3 szt
    mleko
    papryka czerwona 1 szt
    pomidory suszone 7 szt
    sól
    pieprz
    czosnek 3 ząbki
    natka pietruszki
    papier do pieczenia


Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinia tarta 1. Cukinię myjemy, obieramy z skórki, wydrążamy z pestek i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na sitku na pół godziny aby puściła soki.
  • składniki 2. W tym czasie cebule kroimy w kostkę i szklimy na patelni. Bułkę zalewamy mlekiem żeby zmiękła, następnie miksujemy .Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i kroimy w kotkę. Suszone pomidory również kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Bierzemy jajka i oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli.
    Łączymy wszystkie składniki z wyjątkiem ubitych białek. Doprawiamy solą i pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • składniki cz 2 3. Po wymieszaniu całości dodajemy białka delikatnie całość mieszając
  • pasztet w foremkach 4. Przekładamy masę do foremek wyłożonych papierem do pieczenia, Pieczemy w temperaturze 170 C przez 1,5h
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować