PASZTET Z CUKINI

4.5 (152 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Podany na gorąco, z ulubionym dipem bedzie świetnym daniem jarskim. Na zimno jeszcze lepszy, z ulubionym pieczywem

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 szklanki obranej, starkowanej na tarce o dużych oczkach i odciśniętej cukinii
    3 marchewki starkowane na tarce o dużych oczkach
    2 cebule- pokrojone w piórka, zeszklone
    szklanka posiekanej natki pietruszki
    3 jajka
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka bułki tartej
    sól- 1 łyżka
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy cukinie, marchewkę, zeszkloną cebulę. Wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy olej, doprawiamy. Mieszamy dokładnie, wykładamy do foremek keksówek. Pieczemy godzinę w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Marchewka Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować