Pasztet z ciecierzycy z pomidorami i sezamem

0 (0 ocen)

  • 60 min

bezmięsny a sycący

  • 60 min

Składniki:

  • ok 500 g ugotowanej ciecierzycy
    mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie 200 ml
    2 łyżki słonecznika
    2 łyżki sezamu
    1 szkl przegotowanej wody
    0,5 szkl kaszy manny
    sól
    pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    słodka papryka
    szczypta chili
    szczypta tymianku

Pasztet z ciecierzycy z pomidorami i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę przepuścić przez maszynkę, razem ze słonecznikiem i pomidorami. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i zmiksować przy pomocy blendera, w razie potrzeby dodać oliwy lub wody.
    Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego, formy lub blaszki keksówki, wygładzić, posmarować oliwą. Piec w temp 180 st ok 35 min.
    Wystudzić, podawać do pieczywa lub sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy