Pasztet z brukselką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na mały pasztecik mięsny z brukselką. Pyszny i posypany czarnuszką, dobrze smakuje z chlebem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
    czarnuszka do posypania
    10 sztuk mrożonych brukselek
    foremka aluminiowa 17 x 6 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Pasztet

Pasztet z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z brukselką 1. Do miski przekładamy składniki na pasztet i dokładnie mieszamy. Na dno foremki wkładamy cieniutką warstwę masy mięsnej i w nią lekko wciskamy mrożone brukselki. Na brukselkę wykładamy resztę masy mięsnej, wyrównujemy i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 200 stopni przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Bułka tarta Czarnuszka Jajka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować