*25 dag mięsa wołowego
*25 dag łopatki wieprzowej
*25 dag kurczaka
*25 dag wątróbek drobiowych
*25 dag wędzonego boczku
*kawałek selera
*2 cebule
*1 dag suszonych grzybów
*4 jajka
*sól
*pieprz
*2-3 liście laurowe
* ziele ang.
1.Mięso podlać 2 szkl. wody i udusić razem z warzywami i grzybami przyprawami. Pod koniec duszenia dodać wątróbkę . Następnie mięso wyjąć ,przestudzić , oddzielić od kości . Zemleć 2-3 razy wraz z warzywami i grzybami.Do zmielonej masy dodać jajka i zastygły tłuszcz z wywaru ( w razie potrzeby ,można też dolać wywaru) .Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić ,przełożyć do wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką. Piec godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku 200 stopni.
Komentarze