PASZTET

  • wyświetlono: 326 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bardzo dobre smarowidło na chlebek.

128
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

*25 dag mięsa wołowego
*25 dag łopatki wieprzowej
*25 dag kurczaka
*25 dag wątróbek drobiowych
*25 dag wędzonego boczku
*kawałek selera
*2 cebule
*1 dag suszonych grzybów
*4 jajka
*sól
*pieprz
*2-3 liście laurowe
* ziele ang.

Sposób przygotowania przepisu:

PASZTET

  • 1. Mięso podlać 2 szkl. wody i udusić razem z warzywami i grzybami przyprawami. Pod koniec duszenia dodać wątróbkę . Następnie mięso wyjąć ,przestudzić , oddzielić od kości . Zemleć 2-3 razy wraz z warzywami i grzybami.Do zmielonej masy dodać jajka i zastygły tłuszcz z wywaru ( w razie potrzeby ,można też dolać wywaru) .Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić ,przełożyć do wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką. Piec godzinę w dobrze nagrzanym piekarniku 200 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

KurczakJajkaselerwędzony boczekmięso wołowewątróbka drobiowałopatka wieprzowacebulęsólpieprzgrzyby suszoneliście lauroweziele ang

Komentarze

Podobne przepisy

Jajeczny pasztet

Dodane przez: Jaga85

Jajeczny pasztet

Dla odmiany w okresie Wielkanocnym...

Pasztet staropolski

Dodane przez: Kloruś

Pasztet staropolski

Przepis na ten pasztet jest w rodzinie...

Domowy pasztet

Dodane przez: asienka127

Domowy pasztet

Smakowity domowy pasztet któremu...

Domowy pasztet wieprzowo - drobiowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Pieczony domowy pasztet jest najlepszy,...

Dodane przez: halinaczaplicka

PASZTET

Pyszny pasztecik na chlebek.

pasztet

Dodane przez: Klaudia0318

Pasztet domowy pieczony

Nie ma lepszego pasztetu,niż domowy....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE