Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet z wieprzowego mięsa i warzyw. Polecam.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 80 dag
    podgardle wieprzowe bez skóry 20 dag
    por biała część
    marchew 1 szt.
    korzeń pietruszki 1 szt.
    seler połowa
    jajko 2 szt
    bułka tarta pół szklanki
    sól
    pieprz czarny
    pieprz ziołowy
    czosnek granulowany
    gałka muszkatołowa 1 szt. starta
    natka pietruszki
    suszone pomidory 6 szt. połówki
    majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 1. Wymyte mięsa i warzywa gotujemy do miękkości, studzimy.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 2. Ostudzone mięsa i warzywa mielimy przez sitko 3 mm.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 3. Dodajemy bułkę tartą i suche przyprawy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Dodajemy 2 żółtka a z białek ubijamy pianę. Ubitą pianę dodajemy do farszu, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory i natkę pietruszki, delikatnie jeszcze raz wyrabiamy.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 4. Wyrobionym farszem napełniamy natłuszczoną foremkę, równamy.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 5. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczony pasztet studzimy, ostudzony wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 6. Po kilku godzinach wyjmujemy pasztet z formy i możemy kroić w plastry i konsumować z pieczywem.
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami. 7. Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować