Pasztet wg przepisu mojego taty.

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Wszyscy u nas w domu przepadają za pasztetem a nauczył mnie go robić mój tata. Uwielbiam jego kuchnię.

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
    0,5 kg łopatki
    0,5 kg świeżego boczku
    15 dag wątróbki drobiowej
    15 dag wątroby wieprzowej
    5 jajek
    1 pietruszka
    2 cebule
    5 ząbków czosnku
    gałka muszkatołowa
    sól
    pieprz
    vegetta
    maggi
    cukier
    1 łyżka masła
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasztet

Pasztet wg przepisu mojego taty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet wg przepisu mojego taty 1. Wszystkie rodzaje mięsa dokładnie myję. Cebule i czosnek obieram, pietruszkę siekam. Mięso wraz z cebulą i czosnkiem mielę dwa razy. Dadaję pietruszkę,żółtka jaj oraz przyprawy do smaku. Białka ubijam z odrobiną soli na sztywną pianę i dodaję do masy mięsnej delikatnie mieszając.
  • Pasztet wg przepisu mojego taty 2. Formę w której piekę pasztet smaruję masłem i wysypuję bułką tatrą. Daję masę mięsną i posypuje odrobiną bułki tartej oraz wiórkami masła. Piekę ok 80 min. w temp. 180*C.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować