Pasztet wg Mojego Taty

0 (0 ocen)

Najlepszy pasztet na świece!! Receptura mojego tat. Nie wyobrażam sobie świąt bez tego pasztetu

Składniki:

  • 70 dkg karczku
    70 dkg łopatki bądź szynki
    30 dkg surowego boczku
    30 dkg wątróbki
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek
    1 czerstwa bułka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Wędliny Pasztet

Pasztet wg mojego taty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek, łopatką i boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni, dodajemy cebulę pokrojone na 4 części. Całość dusimy ok.40 minut.
  • 2. 10 minut przed zakończeniem duszenia dodajemy wątróbkę.
    Mięsko przełożyć do miski by ostygło, do pozostałego na patelni tłuszczu dodajemy kawałki czerstwej bułki.
  • 3. Mięso z cebulą oraz namoczoną bułkę zmielić dwukrotnie.
    Do masy dodać przyprawy - ilośc według uznania i 2 jajka. Wymieszać.
  • 4. Masę przełożyć do form i piec w piekarniku w 180 stopniach ok 40-45min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować