Przepyszny, smarowny, delikatnie pikantny pasztet zero waste. To nie tylko doskonałe smarowidło do pieczywa, ale i świetny, bezmięsny farsz do pierogów, krokietów czy pasztecików.
5 (2 ocen)
Porady
* Ilość płatków komosy ryżowej samodzielnie regulujemy w zależności od gęstości przygotowanej masy, możemy je również zamienić na drobne płatki owsiane, bezglutenowe. * Masę możemy zagęścić dodatkowo startym na tarle parmezanem, który dodatkowo wzmocni smak pasztetu, a nie zawiera laktozy, więc jest dobrze tolerowany przez osoby mające alergię na ten cukier. * Zamiast podanych przeze mnie ziół, możemy użyć innych lub je pominąć. * Do pasztetu możemy wykorzystać warzywa z bulionu, wtedy je od razu blendujemy, pomijając etap duszenia. * Puszka fasoli netto, bez zalewy to 240 g.
Komentarze