Pasztet warzywny z chrupiącą skórką

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

To danie uwielbiają nie tylko wegetarianie, zawsze szybko znika ze stołu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 puszka fasoli ( czerwonej lub białej)
    - 2 większe marchewki
    - 2 cebule
    - 300g pieczarek
    - 200g ostrego sera żółtego (np. Raddamer)
    - 4 jaja
    -1,5 szkl kaszy manny
    - 2,5 szkl bułki tartej
    - pęczek pietrzuszki
    - pół główki czosnku
    -majeranek
    - po łyżeczce papryki słodkiej, ostrej i chilli
    - sól ,pieprz, przyprawa uniwersalna
    - kostka bulionowa (warzywna)
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet warzywny z chrupiącą skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju dodać kostkę bulionową (można podlać odrobinę wodą).
    Cukinię dokładnie umyć zetrzeć na tarce o najgrubszych oczkach ,odcisnąć sok , pozostałe warzywa obrać i również zetrzeć . Do warzyw dodać schłodzoną cebulę, posiekaną pietruszkę ,starty żółty ser, jaja, kaszę ,1szkl bułki tartej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy i doprawiamy nasz pasztet. Pieczemy w temp 180C tak aby wierzch się zrumienił.

Porady

Pod koniec pieczenia możemy posmarować wierzch ketchupem, zrobi się wtedy ładna i smaczna ‘glazura’

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować