PASZTET ŚWIĄTECZNY

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Jest w nim głównie wątróbka i filet z kurczaka. Polecam więc go wszystkim, którzy lubią prawdziwe, domowe jedzenie.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 70 dag filetów z kurczaka
    15 dag wątróbki drobiowej
    2 jajka
    3 zabki czosnku
    1 cebula
    100 ml mleka
    2 łyżeczki przyprawy gyros-kebab
    1 łyżka majeranku
    sol, pieprz do smaku
    1 kajzerka namoczona w bulionie i odciśnięta
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasztet

Pasztet świąteczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PASZTET ŚWIĄTECZNY 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na oliwie z oliwek. Dodajemy wątróbkę i chwilę dusimy. Mieszamy z przyprawą gyros-kebab. Filety z kurczaka, odciśniętą kajzerkę i wątróbkę usmażoną z cebulką i przyprawą mielimy w maszynce do mięsa z grubym sitkiem. Mieszamy z majerankiem, mlekiem, żółtkami, czosnkiem roztartym z solą i doprawiamy pieprzem. Wyrobioną masę łączymy z ubitą pianą z białek. Przekładamy do keksówki i pieczemy 45 minut w 175 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować