Pasztet sojowy z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Wegańska propozycja pasztetu

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg soi
    4 cebule
    1 szklanka kaszy manny
    4 ząbki czosnku
    1 kostka margaryny
    Sól
    Pieprz ziołowy
    10 dag suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet sojowy z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soje zalewamy wodą i odstawiamy na 24 H. Po tym czasie odlewamy wodę. Zalewamy czystą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzić. Margarynę rozpuszczamy i dusimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Pomidory drobno pokroić. Soje i cebulę mielimy na małych oczkach maszynki. Dodajemy manne. Zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz pomidory. Przekładamy do prostokątnych keksowek i pieczemy ok 1 H w 170 stopniach.

Porady

Pasztet dobrze studzimy przed pokrojeniem. Możemy do niego użyć również suszonych grzybów

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować