REKLAMA

Pasztet sojowy z suszonymi pomidorami

wyświetlono: 661 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Wegańska propozycja pasztetu

opublikowany: 07.09.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg soi
    4 cebule
    1 szklanka kaszy manny
    4 ząbki czosnku
    1 kostka margaryny
    Sól
    Pieprz ziołowy
    10 dag suszonych pomidorów
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Soje zalewamy wodą i odstawiamy na 24 H. Po tym czasie odlewamy wodę. Zalewamy czystą wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzić. Margarynę rozpuszczamy i dusimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Pomidory drobno pokroić. Soje i cebulę mielimy na małych oczkach maszynki. Dodajemy manne. Zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz pomidory. Przekładamy do prostokątnych keksowek i pieczemy ok 1 H w 170 stopniach.

Porady

Pasztet dobrze studzimy przed pokrojeniem. Możemy do niego użyć również suszonych grzybów

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kasia_m86 kasia_m86

Pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami

Przepyszny i zdrowy pasztet. Łatwo się kroi i szybko znika.

kategoria: Pasztet opublikowany: 15.08.2014 | wyświetlono: 21084 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Pasztet z sojowy

Znalazłam śliczną, silikonową foremkę w kształcie baranka i postanowiłam upiec bardzo smaczny i zdrowy pasztet sojowy.

kategoria: Pasztet opublikowany: 16.04.2012 | wyświetlono: 415 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Pasztet sojowy

W roli głównej soja - niedocenione źródło młodości. Przepis nadesłała Ewa Poreda

kategoria: Pasztet opublikowany: 26.11.2010 | wyświetlono: 343 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: AgaAga aga334

Pasztet sojowy z marchewką

Pyszny wegetariański pasztet, który z powodzeniem może zastąpić mięsne smarowidło na kanapki. Jest przepyszny!

kategoria: Pasztet opublikowany: 03.01.2017 | wyświetlono: 717 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE