Pasztet porosołowy z żurawiną

0 (0 ocen)

Idealny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa oraz warzyw z domowego rosołu. Smarowidło jest słodkawe ale wyraziste w smaku.

Składniki:

  • Z rosołu:
    Mięso z korpusu od kurczaka
    Mięso z 2 skrzydełek
    4 marchewki
    Kawałek korzenia selera
    1 korzeń pietruszki
    ¼ szklanki rosołu


    Dodatkowo:
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Pieprz
    3 łyżki konfitury żurawinowej

Pasztet porosołowy z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, czosnek oraz rosół. Doprawiamy pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Pasztet przekładamy do małej keksówki. Na górze rozkładamy konfiturę żurawinową. Pieczemy przez 50 minut w 180*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy