Pasztet pieczony z imbirową nutą

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pasztet który znika w mgnieniu oka , a zapach imbiru roznosi się po całym domu

  • 2 godz. 30 min

Składniki:



  • 20 dag łopatki wieprzowej
    30 dag wątróbki drobiowej
    25 dag surowego boczku
    25 dag mięsa z udek kurczaka
    1 duża marchewka
    1 pietruszka
    mały kawałek selera
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 czerstwa kajzerka
    2 jajka
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
    1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet pieczony z imbirową nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l6cd3g 1. Mięso umyć , posolić i obsmażyć na oleju. Podlać gorącą wodą tak aby mięso było zakryte i dusić do miękkości wraz z obranymi warzywami liściem laurowym i zielem angielskim. Wątróbkę usmażyć osobno na odrobinie oleju. Gdy mięso będzie miękkie zmielić go razem z wątróbką i warzywami trzykrotnie na najmniejszym sitku . W pozostałym wywarze z mięsa ok. 1 szklanki namoczyć kajzerkę i zmielić wraz z mięsem. Dodać żółtka , przyprawy a na końcu pianę z białek . Doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia.Piec ok. 1-1,5 godz.w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować