Pasztet jajeczny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tę potrawę pierwszy raz przyrządziłam na Święta Wielkanocne. Tak zasmakowała mojej rodzinie że aż uszy im się trzęsły. Teraz podaję ją niezależnie od czasu.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    30 dag pieczarek
    cebula
    1/2 puszki groszku
    10 dag sera
    szczypiorek
    natka z pietruszki
    2 surowe jajka
    4 łyżki śmietany 18%
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Grzybki podsmażamy z cebulą na oleju.
  • 2. Pieczarki mieszamy z jajkami, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę, a także resztę składników - starty ser, groszek konserwowy, śmietanę i majonez. Wbijamy surowe jajka. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 3. Keksówkę smarujemy margaryną i opruszamy bułkę tartą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopniowym ok 1 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować