Pasztet jajeczny

  • wyświetlono: 362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tę potrawę pierwszy raz przyrządziłam na Święta Wielkanocne. Tak zasmakowała mojej rodzinie że aż uszy im się trzęsły. Teraz podaję ją niezależnie od czasu.

  • 20min

Składniki

6 jajek ugotowanych na twardo
30 dag pieczarek
cebula
1/2 puszki groszku
10 dag sera
szczypiorek
natka z pietruszki
2 surowe jajka
4 łyżki śmietany 18%
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet jajeczny

  • 1. Pieczarki i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Grzybki podsmażamy z cebulą na oleju.
  • 2. Pieczarki mieszamy z jajkami, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i natkę, a także resztę składników - starty ser, groszek konserwowy, śmietanę i majonez. Wbijamy surowe jajka. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • 3. Keksówkę smarujemy margaryną i opruszamy bułkę tartą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 200 stopniowym ok 1 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamama_mnie_nauczylaJajkadanie Wielkanocnepieczarki cebula

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet jajeczny z pieczarkami

Dodane przez: Anyzkowo

Pasztet jajeczny z pieczarkami

Pyszny z chrzanem

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Dodane przez: Paulina Nosek

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Jest znanych wiele pasztetów -...

pasztet jajeczny z porem

Dodane przez: magdzia44448

WIELKANOCNY PASZTET JAJECZNY Z POREM

PYSZNY I SZYBKI W PRZYGOTOWANIU....

Pasztet jajeczny

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasztet jajeczny

Gotowanie daje mi wiele radości,...

Pasztet jajeczny

Dodane przez: sbelata

Pasztet jajeczny

Pyszny pasztet, idealny na wielkanocne...

Pasztet jajeczny z serkiem wiejskim i kukurydzą

Dodane przez: JustKuchcik

Pasztet jajeczny z serkiem wiejskim i kukurydzą

Pożywny pasztet dla jaroszy i nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE