Pasztet jajeczny

  • wyświetlono: 1631 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

Gotowanie daje mi wiele radości, a widok osób, które jedzą moje dania z przyjemnością,sprawia mi prawdziwą satysfakcję.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Elżbieta Krakowiak, Łódź
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 10 jajek ugotowanych na twardo
● 40 dag pieczarek
● cebula
● 1/2 puszki groszku
● 5 łyżek startego żółtego sera
● pęczek szczypiorku
● 2 surowe jajka
● po 4 łyżki śmietany 18-proc. i majonezu
● sól
● pieprz
● olej do smażenia
● masło i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet jajeczny

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Smażymy ok. 10 minut na
    oleju z pokrojoną cebulą.
  • 2. Jajka obieramy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Dodajemy pieczarki z cebulą, umyty
    i posiekany szczypiorek, ser,
    groszek, śmietanę, majonez.
    Wbijamy surowe jajka, mieszamy
    i doprawiamy.
  • 3. Keksówkę smarujemy masłem
    i oprószamy bułką tartą.
    Wkładamy masę i pieczemy ok.
    godziny w temp. 200 °C
PP_04-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Wielkanocne śniadanieTemat miesiąca

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet jajeczny

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasztet jajeczny

Gotowanie daje mi wiele radości,...

Pasztet

Dodane przez: CattiBrie

Pasztet jajeczny z pieczarkami

Ten przepis najpierw przetestowała...

Pasztet jajeczny z serkiem wiejskim i kukurydzą

Dodane przez: JustKuchcik

Pasztet jajeczny z serkiem wiejskim i kukurydzą

Pożywny pasztet dla jaroszy i nie...

image-0fy2ch0

Dodane przez: beniawojt

Pasztet jajeczny z chrzanową wędliną

Smakuje wyśmienicie z kromką świeżego...

image-1v87wb0

Dodane przez: beniawojt

Pasztet jajeczny z grzybowym oczkiem

Pyszny,jajeczny dodatek do pieczywa,taki...

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Dodane przez: Paulina Nosek

Wielkanocny pasztet jajeczny z pieczarkami

Jest znanych wiele pasztetów -...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE